Skip links

En perfekt
kombination,

Med vår lösning för automatisk SIE-filsimport kan ni skicka era SIE filer via epost och de kommer bokföras automatiskt i Fortnox. Lösningen fungerar för alla system som kan generera filer i SIE-format. Ni tilldelas en unik e-postadress dit ni skickar SIE-filerna, dagligen eller varje månad. SIE-filerna kommer efter inläsning arkiveras digitalt i Fortnox eftersom det är ett bokföringsunderlag.

 

– Ni aktiverar tjänsten enkelt genom att klicka på knappen nedanför och följ instruktionerna.

Kom igång automatisk SIE-filsimport
Prova Fortnox

Kom igång i två enkla steg

 1. Ni eller er kund skickar de SIE-filer som ska bokföras till följande adress inbox.dag.123456@arkivplats.se. 123456 byter ni ut mot Fortnox abonnemangsnummer dvs. det som tidigare kallades användarnummer. Ni hittar det numret genom att titta längst ned i höger på hjälpmenyn. Ett tips är att många system och framförallt kassasystem kan automatiskt maila SIE-filerna vid dagens slut. Kontakta er leverantör av kassa för att se om detta även finns för er.
 2. Löpande under dagen gör vi kontroller om det inkommit några nya SIE-filer och i så fall bokför vi dem automatiskt.
 3. Bokförda SIE-filer kommer att stämplas med datum och tid när de bokfördes samt arkiveras digitalt i Fortnox i mappen “importerade SIE-filer”. Ni behöver inte ha Fortnox tjänst för Arkivplats för att kunna använda tjänsten.
 4. Om en SIE-fil inte kan bokföras meddelas den kontaktmail som ni angivit nedanför med; vilken fil som inte gått att importera samt vilket fel som varit. För att undvika att ni får allt för många mail meddelas ni bara när filen av någon anledning inte går att läsa in.
Tips! Om ni vill ångra en inläst fil gör ni det Fortnox >> Import  >> Ångra inläst SIE-fil.
 Klicka på (2) och aktivera tjänsten. 
Komplettera informationen nedanför och avsluta med att aktivera, efteråt kommer ni att få ett bekräftelsemail skickat till de angivna epost-mottagarna.
Återigen, varmt välkommen till oss och vi hoppas att ni kommer bli nöjda. Om det är några frågor kan ni alltid maila oss på helpdesk@techworx.se
//Techworx

  Information om bolaget där tjänsten ska aktiveras:

  API-nyckel från Fortnox:


  Önskad verifikationsserie (om den saknas i SIE-filen):

  Ange vilka mailadresser som ska meddelas om en SIE-fil inte kan läsas in och även motta meddelanden? Om ni önskar att flera ska läggas som mottagare kan ni meddela oss på helpdesk@techworx.se. Dessa kommer få en bekräftelse på att tjänsten aktiverats.

  Information om er (samma som ovan om kund och bolag är samma):

  Eventuell märkning av fakturan och mailadress:

  Om Techworx

  Techworx hjälper dagens moderna och digitala företag och redovisningsbyråer med integrationer och automatisering mot Fortnox och andra ekonomisystem. Under de senaste åren på en av Sveriges största redovisningsföretag har vi nu skapat den integrationspartner som vi alltid önskat funnits. En partner som känner till redovisningsbranschens potential och affärsmodell. Behöver ni hjälp med information in eller ut från bland annat ekonomisystemet Fortnox? Hör av er.
  https://techworx.se
  Mail: info@techworx.se
  Tfn: 090-206 00 10